top of page
  • Снимка на автораUniken

Лекцията на Uniken в УАСГ

Можете ли да си представите как би изглеждал Ню Йорк, ако нямаше асансьори?

Изпълнителният директор на Uniken Николай Маринков изнася ежегодната си лекция в УАСГ

Всяка година, Николай Маринков - изпълнителният директор на Uniken - по традиция води лекция на тема “Асансьори, ескалатори и платформи” пред второкурсниците от

Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Така студентите могат да се запознаят лично с работата на водещата българска компания за доставка, монтаж и сервиз на съоръжения за вертикален транспорт - и тази среща може да се превърне в първата стъпка към участието на млади и амбициозни хора в разнообразните стажантски програми на Uniken.


“Можете ли да си представите как би изглеждал Ню Йорк, ако нямаше асансьори?” С този провокативен въпрос започна лекцията в последните дни на 2023 година, за да вдъхнови студентите да си изградят реална и съвременна представа за ролята и функцията на асансьорите, ескалаторите и платформите в архитектурата, строителството и човешкия живот. Младите хора се запознаха с някои от най-знаковите проекти на Uniken, реализирани в жилищни сгради и хотели, болници и образователни институции, софийското метро и много други - и имаха възможност да направят сравнение между тях и ключови международни проекти, реализирани със съоръжения на същите производители, които представлява Uniken в България: Orona за пътнически асансьори, Cibes за домашни платформи, Lehner за платформи за достъпна среда, Hidral за товарни и автомобилни асансьори, SJEC за ескалатори и травелатори и BKG за сервизни платформи.


В техническата част от лекцията, която представляваше особен интерес за студентите от

УАСГ, изпълнителният директор на Uniken навлезе в подробности за различните видове

съоръжения за вертикален транспорт, предизвикателствата при проектирането и монтажа им, енергийната ефективност и прилагането на европейски стандарти в България.


Акцент в лекцията беше кратката презентация на високотехнологичните иновации на Orona - испанският производител с най-голямата фабрика за комплект асансьори в света, на когото Uniken е ексклузивен представител за България.

24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page