top of page
  • Снимка на автораUniken

ЗАСЛУЖЕНИ НАГРАДИ - ЧАСТ ІІ

Актуализирано: 6.11.2023 г.

В очакване на следващото издание на конкурса “Сграда на годината 2023” продължаваме да си припомняме наградените проекти от предишни издания, в които сме участвали. Защото всяка отличена сграда, в която сме доставили, монтираме и поддържаме съоръжения за вертикален транспорт, е повод за гордост и за нас - Uniken, българската компания, лидер на пазара за внос, монтаж и сервиз на пътнически асансьори от Orona, домашни платформи от Cibes, ескалатори от SJEC и много други.

Метростанция НДК, линия 3
Метростанция НДК


В “Сграда на годината 2020”, Uniken постави нов рекорд по брой на съоръжения в различни сгради c, отличени в различни категории на конкурса. Най-внушителният ни проект за годината беше работата за “Метрополитен София”: общо 44 пътнически асансьори Orona и ескалатори SJEC в три отличени метростанции: “НДК”, “Булевард България” и “Орлов мост”.


Aqua Paradise Resort & Aqua Park
Aqua Paradise Resort

Но продължихме да печелим награди и в останалите категории: “Хотели и ваканционни

комплекси”, където бяхме отличени за Aqua Paradise Resort & Aqua Park (12 пътнически асансьора Orona) и СПА комплекс Белчински извор (3 пътнически асансьора Orona). Както и в категорията “Хотели и ваканционни комплекси - градски хотели”, за Hyatt Regency Sofia (7 пътнически асансьора Orona, кухненски платформи Hidral и платформа за осигуряване на достъпна среда Lehner). Бяхме редом с победителите и в категорията “Жилищни комплекси от многофамилни сгради”: за Atlantis Atmosphere в Бургас - 4 пътнически асансьора Orona, както и за жилищен парк Royal Garden в Пловдив - 10 пътнически асансьора Orona. A в категорията “Социална структура - здравеопазване” беше отличен медико-дентален център Dentaprime във Варна, където сме монтирали и поддържаме 4 пътнически асансьора Orona и 3 кухненски платформи BKG.


Botevgradsko Logistics Park, Ботевградградско шосе
Botevgradsko Logistics Park

През следващата, 2021 година, отново бяхме рамо до рамо с победителите в различни

категории.


Работата с “Метрополитен София” продължи да ни носи поводи за гордост: монтирали смеобщо 37 пътнически асансьора Orona и ескалатори SJEC в три отличени метростанции: “Овча купел”, “Мизия” и “Горна баня”. На нас разчитаха и победителите в категорията “Производствени сгради” (Ottobock в Благоевград, 1 пътнически асансьор Orona), както и в категорията “Логистични сгради” (Botevgradsko Logistics Park, 7 пътнически асансьори Orona). Новият победител в категорията “Социална инфраструктура - здравеопазване” беше МБАЛ “Сърце и мозък” в Бургас (1 пътнически асансьор Orona), а във вече традиционните за Uniken категории “Жилищни сгради” и “Хотели и ваканционни комплекси” имахме по един победител с наши съоръжения: съответно “Кастанея Резидънс” в София (2 пътнически асансьора Orona) и “Вива Маре Бийч Хотел” в Созопол (1 пътнически асансьор Orona).


А в предстоящата финална част от тази поредица ще разкажем за отличените сгради в

различни категории от миналогодишното издание на конкурса “Сграда на годината” - най- новите (засега) примери за доверието, което оказват на Uniken водещите архитекти,

строителни предприемачи, инвеститори и крайни клиенти.


Очаквайте продължение…

35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page